Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo idealny dodatek do kanapek, smaczny i zdrowy.
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5445
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 87
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 182
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 965
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5445
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 87
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 182
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 965
Składniki
zalewa: sól - 1,5 łyżki stołowej na litr zimnej wody (kranówki lub źródlanej) wykonanie: Do słoika wkładamy oczyszczone główki młodego czosnku, dodajemy baldachy kopru, plasterki chrzanu, marchwi i gorczycę. Zalewamy zalewą i przykrywamy gazą słoik. Tak przygotowany słoik odstawiamy w kuchni na tydzień lub dwa, aby się kisił jak ogórki. Po tygodniu sprawdzamy stan ukiszenia, jeżeli jest dobry to przekładamy czosnek do mniejszych słoiczków, jeżeli nie to jeszcze niech się kisi dłużej. Wodę z kiszenia odstałą rozcieńczamy z zimną wodą na tyle żeby starczyło na zalanie słoiczków z czosnkiem. Tak przygotowaną zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy słoiczki z czosnkiem. Słoiczki zakręcamy i stawiamy w chłodne miejsce. Smacznego !!!