Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo idealny dodatek do kanapek, smaczny i zdrowy.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 679
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 70
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 235
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 289
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1065
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 679
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 70
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 235
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 289
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1065
Składniki
zalewa: sól - 1,5 łyżki stołowej na litr zimnej wody (kranówki lub źródlanej) wykonanie: Do słoika wkładamy oczyszczone główki młodego czosnku, dodajemy baldachy kopru, plasterki chrzanu, marchwi i gorczycę. Zalewamy zalewą i przykrywamy gazą słoik. Tak przygotowany słoik odstawiamy w kuchni na tydzień lub dwa, aby się kisił jak ogórki. Po tygodniu sprawdzamy stan ukiszenia, jeżeli jest dobry to przekładamy czosnek do mniejszych słoiczków, jeżeli nie to jeszcze niech się kisi dłużej. Wodę z kiszenia odstałą rozcieńczamy z zimną wodą na tyle żeby starczyło na zalanie słoiczków z czosnkiem. Tak przygotowaną zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy słoiczki z czosnkiem. Słoiczki zakręcamy i stawiamy w chłodne miejsce. Smacznego !!!