Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo idealny dodatek do kanapek, smaczny i zdrowy.
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1078
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 265
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 239
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1078
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 265
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 239
Składniki
zalewa: sól - 1,5 łyżki stołowej na litr zimnej wody (kranówki lub źródlanej) wykonanie: Do słoika wkładamy oczyszczone główki młodego czosnku, dodajemy baldachy kopru, plasterki chrzanu, marchwi i gorczycę. Zalewamy zalewą i przykrywamy gazą słoik. Tak przygotowany słoik odstawiamy w kuchni na tydzień lub dwa, aby się kisił jak ogórki. Po tygodniu sprawdzamy stan ukiszenia, jeżeli jest dobry to przekładamy czosnek do mniejszych słoiczków, jeżeli nie to jeszcze niech się kisi dłużej. Wodę z kiszenia odstałą rozcieńczamy z zimną wodą na tyle żeby starczyło na zalanie słoiczków z czosnkiem. Tak przygotowaną zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy słoiczki z czosnkiem. Słoiczki zakręcamy i stawiamy w chłodne miejsce. Smacznego !!!