Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo idealny dodatek do kanapek, smaczny i zdrowy.
Królowa grilla :)
Odsłon: 54
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 50
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 51
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 211
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 211
Królowa grilla :)
Odsłon: 54
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 50
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 51
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 211
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 211
Składniki
zalewa: sól - 1,5 łyżki stołowej na litr zimnej wody (kranówki lub źródlanej) wykonanie: Do słoika wkładamy oczyszczone główki młodego czosnku, dodajemy baldachy kopru, plasterki chrzanu, marchwi i gorczycę. Zalewamy zalewą i przykrywamy gazą słoik. Tak przygotowany słoik odstawiamy w kuchni na tydzień lub dwa, aby się kisił jak ogórki. Po tygodniu sprawdzamy stan ukiszenia, jeżeli jest dobry to przekładamy czosnek do mniejszych słoiczków, jeżeli nie to jeszcze niech się kisi dłużej. Wodę z kiszenia odstałą rozcieńczamy z zimną wodą na tyle żeby starczyło na zalanie słoiczków z czosnkiem. Tak przygotowaną zalewę zagotowujemy i gorącą zalewamy słoiczki z czosnkiem. Słoiczki zakręcamy i stawiamy w chłodne miejsce. Smacznego !!!