Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od trzech lat nie kupiłam czosnku, sama go zaczęłam sadzić. Tak przygotowany czosnek wykorzystuję zima do sałatek i wszelakich sosów. A olej o cudnym aromacie czosnku wykorzystuje do smażenia mięsa.
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 335
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 335
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 287
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 147
Składniki
Ząbki czosnku obieramy. Obrany czosnek przesypuje do litrowego słoika.
Zalewam olejem rzepakowym. Słoik zakręcam i chowam do lodówki. Czosnek jest od razu gotowy do użycia.
Jak potrzebuję dodać czosnku do zupy to po prostu płuczę go w ciepłej wodzie i gotowe. Smacznego !!!
;-D