Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i niecodzienna konfitura która jest nie zastąpiona do naleśników, gofrów czy bułeczki na śniadanie,
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 38
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smacz...
Odsłon: 8956
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 24
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 38
Idealna propozycja na szybki, smaczny obiad dla zabieganych. Gnocchi to smacz...
Odsłon: 8956
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 24
Składniki
Jabłka i kiwi obieramy ze skórki,kiwi kroimy w kostkę jabłka ścieramy na tarce,przekładamy do garnka z grubym dnem,z cytryny wyciskamy sok i wlewamy od razu do owoców aby jabłka nie ściemniały,można lekko wszystko zmiksować blenderem lub rozgnieść kiwi widelcem,zasypujemy cukrem -ilość dozować wg swojego uznania albo w zależności od tego jak słodkie mamy jabłka,lepiej żeby była dość kwaskowa,przesłodzona jest nie dobra i dusimy na wolnym ogniu ,mieszając od czasu do czasu,około 2 godzi aż nadmiar soku wyparuje i konfitura nabierze lekko galaretowatej konsystencji.
Gorącą gotującą się konfiturę rozlewamy do malutkich sparzonych wrzątkiem i suchych słoiczków,zakręcamy i wkładamy w gruby koc.Gdy mają stać dłużej warto dla pewności je za pasteryzować