Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy w pełni. Zapasy na zimę w 50% normy:). dziś passata pomidorowa z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5740
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5206
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 232
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5740
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5206
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 232
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ósemki. Miksujemy w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przelewamy do garnka. Gotujemy ok. 1,5 do 2 godzin na średnim ogniu co jakiś czas mieszając do momentu zniwelowania tworzącej się piany. Im dłużej gotujemy tym konsystencja będzie bardziej gęsta. 15 min przed końcem gotowania dodajemy sól, pieprz cukier i czosnek niedźwiedzi w zależności od upodobań.
Przelewamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy ok 15 min.