Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy w pełni. Zapasy na zimę w 50% normy:). dziś passata pomidorowa z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ósemki. Miksujemy w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przelewamy do garnka. Gotujemy ok. 1,5 do 2 godzin na średnim ogniu co jakiś czas mieszając do momentu zniwelowania tworzącej się piany. Im dłużej gotujemy tym konsystencja będzie bardziej gęsta. 15 min przed końcem gotowania dodajemy sól, pieprz cukier i czosnek niedźwiedzi w zależności od upodobań.
Przelewamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy ok 15 min.