Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros bez żadnych dodatków konserwujących jak i wzmacniaczy smaków. Jest idealną mieszanką do mięsa opiekanego, grillowanego i smażonego z drobiu, cielęciny czy wieprzowiny. Można łatwo i szybko przygotować ją samemu, jest wyrazista i niezwykle aromatyczna.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 66
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 403
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 66
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 403
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Składniki
Wszystkie składniki przyprawy gyros dobrze mieszamy i przekładamy do słoiczka z zakrętką. Przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu. UWAGI: Ilość tej przyprawy wystarcza jednorazowo na 1,5 do 2 kg przygotowanego mięsa. Dla mnie ta ilość jest idealna. Smaki jednak są różne dlatego sugeruję stopniowe dodawanie przyprawy, następnie dosmaczanie lub nie.