Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros bez żadnych dodatków konserwujących jak i wzmacniaczy smaków. Jest idealną mieszanką do mięsa opiekanego, grillowanego i smażonego z drobiu, cielęciny czy wieprzowiny. Można łatwo i szybko przygotować ją samemu, jest wyrazista i niezwykle aromatyczna.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16105
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 238
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16105
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 238
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 258
Składniki
Wszystkie składniki przyprawy gyros dobrze mieszamy i przekładamy do słoiczka z zakrętką. Przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu. UWAGI: Ilość tej przyprawy wystarcza jednorazowo na 1,5 do 2 kg przygotowanego mięsa. Dla mnie ta ilość jest idealna. Smaki jednak są różne dlatego sugeruję stopniowe dodawanie przyprawy, następnie dosmaczanie lub nie.