Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros bez żadnych dodatków konserwujących jak i wzmacniaczy smaków. Jest idealną mieszanką do mięsa opiekanego, grillowanego i smażonego z drobiu, cielęciny czy wieprzowiny. Można łatwo i szybko przygotować ją samemu, jest wyrazista i niezwykle aromatyczna.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181960
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 184
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181960
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 184
Składniki
Wszystkie składniki przyprawy gyros dobrze mieszamy i przekładamy do słoiczka z zakrętką. Przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu. UWAGI: Ilość tej przyprawy wystarcza jednorazowo na 1,5 do 2 kg przygotowanego mięsa. Dla mnie ta ilość jest idealna. Smaki jednak są różne dlatego sugeruję stopniowe dodawanie przyprawy, następnie dosmaczanie lub nie.