Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe mięsko ze słoika. Mało pracy a jakie smaczne. Wystarczy zmielić mięso, dodać przyprawy, zapakować w słoiki i do gara. Pasteryzujemy a potem zajadamy. A jeszcze jak mamy domowe bułeczki lub chleb to już rewelacja. A taka konserwa z cyklu wiem co jem to świetny i zdrowy zamiennik wędlin ze sklepu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5860
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Łopatkę i boczek umyć, pokroić na kawałki.] Czosnek obrać i przepłukać. Przygotować maszynkę do mielenia mięsa z grubym sitkiem i zmielić boczek, łopatkę i czosnek. Wlać około 1/2 litra wody, dodać sól i pieprz i wyrobić masę. Jeśli masa mięsna będzie za bardzo zwarta dolać jeszcze wody i ponownie wyrobić. Mięso zostawić na około godzinę i w razie potrzeby doprawić po czym ponownie wymieszać. Gotowym mięsem napełniać słoiki starając się aby nie były widoczne puste przestrzenie. Napełnione słoiki wstawić do garnka, zalać wodą do 3/4 wysokości i pasteryzować godzinę od zagotowania się wody. Nie zdejmując pokrywki wyłączyć ogień i zostawić do następnego dnia. Po 24 godzinach ponownie pasteryzować od 30 do 40 minut. Wyjąć słoiki z garnka i ustawiać do góry dnem. Po około minuty słoiki odwrócić i zostawić do wystygnięcia a potem wynieść w chłodne miejsce.