Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty (i wyjątkowo smaczny) likier jajeczny, warto mieć zawsze w barku. Wbrew pozorom, jego przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu i poradzi sobie z nim nawet niezbyt doświadczony kucharz. Przygotuj go na święta lub po prostu - bez okazji.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8572
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3159
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2369
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8572
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3159
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2369
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Do tak przygotowanego kogla mogla dolej mleko i dokładnie wymieszaj całość.
Do masy jajecznej dodaj alkohol i ponownie wymieszaj. Gotowy ajerkoniak rozlej o butelek, a następnie odstaw go do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Im dłużej postoi, tym bardziej zgęstnieje, praktyka jednak pokazuje, że ajerkoniaki ze względu na swoje walory smakowe, nie zagrzewają zbyt długo miejsca w lodówkach.