Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty (i wyjątkowo smaczny) likier jajeczny, warto mieć zawsze w barku. Wbrew pozorom, jego przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu i poradzi sobie z nim nawet niezbyt doświadczony kucharz. Przygotuj go na święta lub po prostu - bez okazji.
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 96
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1499
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 712
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1443
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 96
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1499
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 712
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1443
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Do tak przygotowanego kogla mogla dolej mleko i dokładnie wymieszaj całość.
Do masy jajecznej dodaj alkohol i ponownie wymieszaj. Gotowy ajerkoniak rozlej o butelek, a następnie odstaw go do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Im dłużej postoi, tym bardziej zgęstnieje, praktyka jednak pokazuje, że ajerkoniaki ze względu na swoje walory smakowe, nie zagrzewają zbyt długo miejsca w lodówkach.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Kiszona młoda kapusta
Przetwory
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przetwory
Ogórki małosolne
Przetwory
Młoda kapusta kiszona w słoikach
Kiszona młoda kapusta
Kiszona młoda kapusta to pyszny dodatek do wielu potraw. Jest lekko słodka i...
Odsłon: 1978
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Najprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe skła...
Odsłon: 64