Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty (i wyjątkowo smaczny) likier jajeczny, warto mieć zawsze w barku. Wbrew pozorom, jego przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu i poradzi sobie z nim nawet niezbyt doświadczony kucharz. Przygotuj go na święta lub po prostu - bez okazji.
Jajka utrzyj z cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Do tak przygotowanego kogla mogla dolej mleko i dokładnie wymieszaj całość.
Do masy jajecznej dodaj alkohol i ponownie wymieszaj. Gotowy ajerkoniak rozlej o butelek, a następnie odstaw go do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Im dłużej postoi, tym bardziej zgęstnieje, praktyka jednak pokazuje, że ajerkoniaki ze względu na swoje walory smakowe, nie zagrzewają zbyt długo miejsca w lodówkach.
Pyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole
Odsłon: 5376
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 57
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 74
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 73
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 57
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 74
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 73
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Do tak przygotowanego kogla mogla dolej mleko i dokładnie wymieszaj całość.
Do masy jajecznej dodaj alkohol i ponownie wymieszaj. Gotowy ajerkoniak rozlej o butelek, a następnie odstaw go do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Im dłużej postoi, tym bardziej zgęstnieje, praktyka jednak pokazuje, że ajerkoniaki ze względu na swoje walory smakowe, nie zagrzewają zbyt długo miejsca w lodówkach.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 65
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 295