Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty (i wyjątkowo smaczny) likier jajeczny, warto mieć zawsze w barku. Wbrew pozorom, jego przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu i poradzi sobie z nim nawet niezbyt doświadczony kucharz. Przygotuj go na święta lub po prostu - bez okazji.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 525
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 992
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2716
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 525
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 992
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2716
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Do tak przygotowanego kogla mogla dolej mleko i dokładnie wymieszaj całość.
Do masy jajecznej dodaj alkohol i ponownie wymieszaj. Gotowy ajerkoniak rozlej o butelek, a następnie odstaw go do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Im dłużej postoi, tym bardziej zgęstnieje, praktyka jednak pokazuje, że ajerkoniaki ze względu na swoje walory smakowe, nie zagrzewają zbyt długo miejsca w lodówkach.