Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty (i wyjątkowo smaczny) likier jajeczny, warto mieć zawsze w barku. Wbrew pozorom, jego przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu i poradzi sobie z nim nawet niezbyt doświadczony kucharz. Przygotuj go na święta lub po prostu - bez okazji.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336606
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422677
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2433
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336606
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3589
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422677
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2433
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na jasną, gęstą i puszystą masę. Do tak przygotowanego kogla mogla dolej mleko i dokładnie wymieszaj całość.
Do masy jajecznej dodaj alkohol i ponownie wymieszaj. Gotowy ajerkoniak rozlej o butelek, a następnie odstaw go do lodówki na przynajmniej 24 godziny. Im dłużej postoi, tym bardziej zgęstnieje, praktyka jednak pokazuje, że ajerkoniaki ze względu na swoje walory smakowe, nie zagrzewają zbyt długo miejsca w lodówkach.