Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze - żadnej chemii, po drugie - każdy może dostosować ilość przypraw do własnego smaku. A przede wszystkim - wiemy co jemy ;) Przepis pochodzi z książki "Przetwory do spiżarni" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1678
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 251
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 566
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1678
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 251
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 566
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, sparzamy i osączamy. Pomidory sparzamy i obieramy. Wkładamy je do garnka razem z cebulą, dodajemy pokrojone papryczki chilli. Gotujemy przez 20 minut na dużym ogniu, potem zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze przez pół godziny.
Całość przecieramy przez sito, wsypujemy przyprawy i gotujemy kolejne 30 minut często mieszając. Po tym czasie wlewamy olej i ocet, wrzucamy obrane ząbki czosnku i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie doprowadzamy keczup do wrzenia, po czym usuwamy czosnek.
Gorący keczup rozlewamy do słoiczków i mocno zakręcamy. Pasteryzować przez 5 minut.