Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze - żadnej chemii, po drugie - każdy może dostosować ilość przypraw do własnego smaku. A przede wszystkim - wiemy co jemy ;) Przepis pochodzi z książki "Przetwory do spiżarni" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, sparzamy i osączamy. Pomidory sparzamy i obieramy. Wkładamy je do garnka razem z cebulą, dodajemy pokrojone papryczki chilli. Gotujemy przez 20 minut na dużym ogniu, potem zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze przez pół godziny.
Całość przecieramy przez sito, wsypujemy przyprawy i gotujemy kolejne 30 minut często mieszając. Po tym czasie wlewamy olej i ocet, wrzucamy obrane ząbki czosnku i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie doprowadzamy keczup do wrzenia, po czym usuwamy czosnek.
Gorący keczup rozlewamy do słoiczków i mocno zakręcamy. Pasteryzować przez 5 minut.