Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po pierwsze - żadnej chemii, po drugie - każdy może dostosować ilość przypraw do własnego smaku. A przede wszystkim - wiemy co jemy ;) Przepis pochodzi z książki "Przetwory do spiżarni" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38407
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1246
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38407
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1246
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, sparzamy i osączamy. Pomidory sparzamy i obieramy. Wkładamy je do garnka razem z cebulą, dodajemy pokrojone papryczki chilli. Gotujemy przez 20 minut na dużym ogniu, potem zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy jeszcze przez pół godziny.
Całość przecieramy przez sito, wsypujemy przyprawy i gotujemy kolejne 30 minut często mieszając. Po tym czasie wlewamy olej i ocet, wrzucamy obrane ząbki czosnku i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie doprowadzamy keczup do wrzenia, po czym usuwamy czosnek.
Gorący keczup rozlewamy do słoiczków i mocno zakręcamy. Pasteryzować przez 5 minut.