Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem dynia marynowana na słodko. Jest smaczną zimową przekąską, dodatkiem do słodkich deserów, a można ją dodawać także do wypieków, np do drożdżowych ciast i strucli.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 20
Świąteczne smaki.
Odsłon: 59
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1142
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 20
Świąteczne smaki.
Odsłon: 59
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1142
Składniki
Dynię cienko obrać z wierzchniej skórki, usunąć miękki miąższ z pestkami, a pozostały twardy miąższ pokroić w równej wielkości kostkę
Z wody, cukru i octu ugotować syrop
Dynię układać w wyparzonych słoikach. Do każdego włożyć po 2 goździki i kawałeczek laski cynamonowej. Jeśli słoiki są większe wkładamy 3 - 4 goździki
Dynię zalewamy gorącą marynatą i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 25 minut