Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem dynia marynowana na słodko. Jest smaczną zimową przekąską, dodatkiem do słodkich deserów, a można ją dodawać także do wypieków, np do drożdżowych ciast i strucli.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Dynię cienko obrać z wierzchniej skórki, usunąć miękki miąższ z pestkami, a pozostały twardy miąższ pokroić w równej wielkości kostkę
Z wody, cukru i octu ugotować syrop
Dynię układać w wyparzonych słoikach. Do każdego włożyć po 2 goździki i kawałeczek laski cynamonowej. Jeśli słoiki są większe wkładamy 3 - 4 goździki
Dynię zalewamy gorącą marynatą i zakręcamy. Pasteryzujemy ok 25 minut