Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tyle o niej słyszałam, ale nigdy nie jadłam. W tym sezonie postanowiłam wypróbować przepis na dynię w occie, stary, ze starej książki kucharskiej. Oczywiście nieco go uprościłam... wyszło smacznie.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 98
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 48
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 52
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2838
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 113
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 98
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 48
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 52
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2838
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 113
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć miąższ, pokroić w kostkę (2-3 cm). Zagotować ocet z cukrem, wodą i goździkami. Następnie dodać pokrojoną dynię i całość gotować pod przykryciem przez 10 minut. Finalnie dynia powinna być lekko twardawa. Dynię włożyć do przygotowanych wcześniej, wyparzonych słoików, zalać zalewą. Brzegi słoików wytrzeć suchą ściereczką, słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem. Zimne słoiki przenieść do spiżarni.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszły mi dwa słoiki o pojemności 1 l.