Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tyle o niej słyszałam, ale nigdy nie jadłam. W tym sezonie postanowiłam wypróbować przepis na dynię w occie, stary, ze starej książki kucharskiej. Oczywiście nieco go uprościłam... wyszło smacznie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 97
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 87
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2113
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 460
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 481
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną tortillę z mięsem mielony, a do t...
Odsłon: 97
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 87
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2113
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 460
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 481
Składniki
Dynię obrać ze skórki, usunąć miąższ, pokroić w kostkę (2-3 cm). Zagotować ocet z cukrem, wodą i goździkami. Następnie dodać pokrojoną dynię i całość gotować pod przykryciem przez 10 minut. Finalnie dynia powinna być lekko twardawa. Dynię włożyć do przygotowanych wcześniej, wyparzonych słoików, zalać zalewą. Brzegi słoików wytrzeć suchą ściereczką, słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem. Zimne słoiki przenieść do spiżarni.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszły mi dwa słoiki o pojemności 1 l.