Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na taką dynię pamiętam z mojego domu rodzinnego. Mama mówiła nam że to po prostu kompot z dyni. Smak takiej dyni jest niezapomniany, pachnący cynamonem , goździkami, a zalewa słodko kwaśnica po prostu pychotka. Polecam.
garnek, deska, nóż, łyżka cedzakowa lub sitko, słoiki,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6893
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242807
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19840
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6893
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242807
Składniki
Dynię obrać ze skóry , usunąć miękki miąższ z pestkami. Pokroić w kostkę . Wodę zagotować z cukrem i przyprawami. Partiami obgotowywać dynię około 3 - 5 minut. po zagotowaniu , po tym czasie wyjąc na sitko i odsączyć. Dynię przełożyć do czystych słoików. Do syropu z gotowania dodać ocet i zagotować. Gorącą zalewą zalać dynię. Słoiki dokładnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Słoiki można pasteryzować ( około 20 minut od zagotowania). Smacznego. Rada; Możesz podwoić lub potroić ilość dyni i składników.
Dynia przygotowana do obgotowania.