Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na taką dynię pamiętam z mojego domu rodzinnego. Mama mówiła nam że to po prostu kompot z dyni. Smak takiej dyni jest niezapomniany, pachnący cynamonem , goździkami, a zalewa słodko kwaśnica po prostu pychotka. Polecam.
garnek, deska, nóż, łyżka cedzakowa lub sitko, słoiki,
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1821
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 202
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6303
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1821
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 202
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6303
Składniki
Dynię obrać ze skóry , usunąć miękki miąższ z pestkami. Pokroić w kostkę . Wodę zagotować z cukrem i przyprawami. Partiami obgotowywać dynię około 3 - 5 minut. po zagotowaniu , po tym czasie wyjąc na sitko i odsączyć. Dynię przełożyć do czystych słoików. Do syropu z gotowania dodać ocet i zagotować. Gorącą zalewą zalać dynię. Słoiki dokładnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Słoiki można pasteryzować ( około 20 minut od zagotowania). Smacznego. Rada; Możesz podwoić lub potroić ilość dyni i składników.
Dynia przygotowana do obgotowania.