Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wspaniały dodatek do mięs i wędlin na zimę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 51
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 780
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14113
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 51
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 780
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14113
Składniki
Wykonanie: Z dyni wykrawać okrągłe kuleczki lub pokroić w kostkę, obgotować 2 minuty i odcedzić. Żurawinę umyć, zalać 1 szklanką wody, rozgotować i zmiksować. Powstały przecier posłodzić do smaku i rozlać do słoików do 1/3 wysokości. Do przecieru powrzucać kuleczki dyni, słoiki zamknąć i pasteryzować 25 minut. Jest to wspaniały dodatek do mięs i wędlin na zimę.