Do góry

Przetwory Przepis na:

Dynia w żurawinie

Dynia w żurawinie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2447 Ocena: 16448

Dodano:

Odsłon: 1893

Jest to wspaniały dodatek do mięs i wędlin na zimę.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dynia w żurawinie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z dyni wykrawać okrągłe kuleczki lub pokroić w kostkę, obgotować 2 minuty i odcedzić. Żurawinę umyć, zalać 1 szklanką wody, rozgotować i zmiksować. Powstały przecier posłodzić do smaku i rozlać do słoików do 1/3 wysokości. Do przecieru powrzucać kuleczki dyni, słoiki zamknąć i pasteryzować 25 minut. Jest to wspaniały dodatek do mięs i wędlin na zimę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń