Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodki, gęsty dżem. Jest dobry nie tylko na kanapkę, można go potraktować jako wypełnienie tarty, albo dodać do masy na sernik i wyjdzie pyszny sernik dyniowy. Ma śliczny, pomarańczowy kolor. :)
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1170
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 28
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1170
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 28
Składniki
Dynię pokroić w kostkę (hokkaido nie trzeba obierać), wrzucić do garnka, dodać resztę składników. Zagotować, zmniejszyć moc palnika i gotować pod przykryciem 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyparzyć słoiki. Zblendować dynię na gładko, postawić na palnik i zagotować (masa jest gęsta i trzeba mieszać, bo zaczyna się smażyć :P), nakładać łyżką do słoików prawie do pełna. Wytrzeć dokładnie brzegi słoika od zewnątrz i mocno zakręcić. Odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.