Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją dzisiejszą propozycją jest dżem który sama wymyślałam z nadmiaru bananów, jesteście ciekawi ?
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 120
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 282
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20520
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 120
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 282
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20520
Składniki
Przygotować banany obierając je ze skórki i krojąc na plastry oraz jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na dno garnka wlać 100 ml wody gdy się zagotuje włożyć banany i smażyć do momentu zrobienia się papki następnie dodać jabłka i również smażyć do czasu aż jabłka zmiękną, wszystko co jakiś czas mieszać
Gdy jabłka są już miękkie wsypać cukier wymieszać i smażyć na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając
Do już odpowiedniej konsystencji dżemu wsypać najpierw żółte galaretki i smażyć cały czas mieszając na wolniutkim ogniu przez 15 minut po wyznaczonym czasie to samo wykonać z drugim kolorem galaretki
Usmażony dżem przełożyć do słoików szczelnie zakręcić i wstawić do gotowania, od czasu zagotowania zmniejszyć ogień na średni i pasteryzować 20 minut. po tym czasie pozostawić do ostygnięcia