Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją dzisiejszą propozycją jest dżem który sama wymyślałam z nadmiaru bananów, jesteście ciekawi ?
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1164
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13627
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Przygotować banany obierając je ze skórki i krojąc na plastry oraz jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na dno garnka wlać 100 ml wody gdy się zagotuje włożyć banany i smażyć do momentu zrobienia się papki następnie dodać jabłka i również smażyć do czasu aż jabłka zmiękną, wszystko co jakiś czas mieszać
Gdy jabłka są już miękkie wsypać cukier wymieszać i smażyć na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając
Do już odpowiedniej konsystencji dżemu wsypać najpierw żółte galaretki i smażyć cały czas mieszając na wolniutkim ogniu przez 15 minut po wyznaczonym czasie to samo wykonać z drugim kolorem galaretki
Usmażony dżem przełożyć do słoików szczelnie zakręcić i wstawić do gotowania, od czasu zagotowania zmniejszyć ogień na średni i pasteryzować 20 minut. po tym czasie pozostawić do ostygnięcia