Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moją dzisiejszą propozycją jest dżem który sama wymyślałam z nadmiaru bananów, jesteście ciekawi ?
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326454
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326454
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Składniki
Przygotować banany obierając je ze skórki i krojąc na plastry oraz jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na dno garnka wlać 100 ml wody gdy się zagotuje włożyć banany i smażyć do momentu zrobienia się papki następnie dodać jabłka i również smażyć do czasu aż jabłka zmiękną, wszystko co jakiś czas mieszać
Gdy jabłka są już miękkie wsypać cukier wymieszać i smażyć na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając
Do już odpowiedniej konsystencji dżemu wsypać najpierw żółte galaretki i smażyć cały czas mieszając na wolniutkim ogniu przez 15 minut po wyznaczonym czasie to samo wykonać z drugim kolorem galaretki
Usmażony dżem przełożyć do słoików szczelnie zakręcić i wstawić do gotowania, od czasu zagotowania zmniejszyć ogień na średni i pasteryzować 20 minut. po tym czasie pozostawić do ostygnięcia