Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na chłodne dni. Skorzystałam z promocji na banany i dzisiaj powstał pyszny dżemik.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13663
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2804
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13663
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2804
Składniki
Banany opłukać, osuszyć, obrać i pokroić w plasterki. Banany przedłożyć do saganka zalać 100 ml wody, zasypać cukrem. Gotować kilka minut na małym ogniu mieszając, prawie do do rozpadnięcia. Dodać sok z cytryny, esencję i cynamon. Gotować jeszcze 2-3 minuty, mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Słoiki umieścić w wyścielonym ściereczką saganku. Wlać zimną wodę do 3-4 wysokości słoików. Wodę zagotować i pasteryzować ok. 15 minut.