Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na chłodne dni. Skorzystałam z promocji na banany i dzisiaj powstał pyszny dżemik.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 297
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14642
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1722
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16891
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 297
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14642
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1722
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16891
Składniki
Banany opłukać, osuszyć, obrać i pokroić w plasterki. Banany przedłożyć do saganka zalać 100 ml wody, zasypać cukrem. Gotować kilka minut na małym ogniu mieszając, prawie do do rozpadnięcia. Dodać sok z cytryny, esencję i cynamon. Gotować jeszcze 2-3 minuty, mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Słoiki umieścić w wyścielonym ściereczką saganku. Wlać zimną wodę do 3-4 wysokości słoików. Wodę zagotować i pasteryzować ok. 15 minut.