Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasy na chłodne dni. Skorzystałam z promocji na banany i dzisiaj powstał pyszny dżemik.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 187
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 93
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1479
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 187
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 93
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 337
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1479
Składniki
Banany opłukać, osuszyć, obrać i pokroić w plasterki. Banany przedłożyć do saganka zalać 100 ml wody, zasypać cukrem. Gotować kilka minut na małym ogniu mieszając, prawie do do rozpadnięcia. Dodać sok z cytryny, esencję i cynamon. Gotować jeszcze 2-3 minuty, mieszając. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Słoiki umieścić w wyścielonym ściereczką saganku. Wlać zimną wodę do 3-4 wysokości słoików. Wodę zagotować i pasteryzować ok. 15 minut.