Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, z dodatkiem syropu rabarbarowego.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4186
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 44
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 114
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2820
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4186
Składniki
Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, podzielić na kawałki, włożyć do garnka. Następnie wlać 3 łyżki wody, wsypać cukier. Całość prażyć na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty przecier, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec prażenia dodać syrop rabarbarowy i żelfix, całość dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia.
Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.