Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, z dodatkiem syropu rabarbarowego.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12370
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12370
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 845
Składniki
Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, podzielić na kawałki, włożyć do garnka. Następnie wlać 3 łyżki wody, wsypać cukier. Całość prażyć na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty przecier, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec prażenia dodać syrop rabarbarowy i żelfix, całość dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia.
Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.