Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, z dodatkiem syropu rabarbarowego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13201
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3698
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4669
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13201
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3698
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4669
Składniki
Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, podzielić na kawałki, włożyć do garnka. Następnie wlać 3 łyżki wody, wsypać cukier. Całość prażyć na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty przecier, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec prażenia dodać syrop rabarbarowy i żelfix, całość dobrze wymieszać, doprowadzić do wrzenia.
Gotowy dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcać, odwracać do góry dnem na 15 minut.
Smacznego.