Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar owoców trzeba w jakiś sposób spożytkować z korzyścią dla rodziny i znajomych. Nie lubię niczego marnować a właśnie dżem brzoskwiniowy jest jednym ze smaczniejszych przetworów. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 653
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1731
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 653
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1731
Składniki
Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę i zagotować. Brzoskwinie umyć, wypestkować i dodać do garnka z gotującą się wodą. Nie obierać (chyba, że nam się chce to zrobić). Smażymy na średnim ogniu często mieszając aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na mały ogień, stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę smażyć. Na końcu dodać sok z cytryny. Przekładać do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Pycha!