Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar owoców trzeba w jakiś sposób spożytkować z korzyścią dla rodziny i znajomych. Nie lubię niczego marnować a właśnie dżem brzoskwiniowy jest jednym ze smaczniejszych przetworów. Polecam.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3896
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3896
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 750
Składniki
Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę i zagotować. Brzoskwinie umyć, wypestkować i dodać do garnka z gotującą się wodą. Nie obierać (chyba, że nam się chce to zrobić). Smażymy na średnim ogniu często mieszając aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na mały ogień, stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę smażyć. Na końcu dodać sok z cytryny. Przekładać do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Pycha!