Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar owoców trzeba w jakiś sposób spożytkować z korzyścią dla rodziny i znajomych. Nie lubię niczego marnować a właśnie dżem brzoskwiniowy jest jednym ze smaczniejszych przetworów. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117625
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8166
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1857
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1421
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117625
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8166
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1857
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1421
Składniki
Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę i zagotować. Brzoskwinie umyć, wypestkować i dodać do garnka z gotującą się wodą. Nie obierać (chyba, że nam się chce to zrobić). Smażymy na średnim ogniu często mieszając aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na mały ogień, stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę smażyć. Na końcu dodać sok z cytryny. Przekładać do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Pycha!