Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar owoców trzeba w jakiś sposób spożytkować z korzyścią dla rodziny i znajomych. Nie lubię niczego marnować a właśnie dżem brzoskwiniowy jest jednym ze smaczniejszych przetworów. Polecam.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11817
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 459
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 121
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 687
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11817
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 459
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 121
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 687
Składniki
Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę i zagotować. Brzoskwinie umyć, wypestkować i dodać do garnka z gotującą się wodą. Nie obierać (chyba, że nam się chce to zrobić). Smażymy na średnim ogniu często mieszając aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na mały ogień, stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę smażyć. Na końcu dodać sok z cytryny. Przekładać do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Pycha!