Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar owoców trzeba w jakiś sposób spożytkować z korzyścią dla rodziny i znajomych. Nie lubię niczego marnować a właśnie dżem brzoskwiniowy jest jednym ze smaczniejszych przetworów. Polecam.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1200
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13688
Składniki
Do dużego garnka z grubym dnem wlać wodę i zagotować. Brzoskwinie umyć, wypestkować i dodać do garnka z gotującą się wodą. Nie obierać (chyba, że nam się chce to zrobić). Smażymy na średnim ogniu często mieszając aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i przetrzeć przez sito. Ponownie wstawić na mały ogień, stopniowo dodawać cukier i jeszcze chwilę smażyć. Na końcu dodać sok z cytryny. Przekładać do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Pycha!