Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie dyni i gruszki może zaskoczyć ale naprawdę warto spróbować:) Ilość składników podana są w małych porcjach - w sam raz na wypróbowanie:)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1812
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17541
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1812
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17541
Składniki
Miąższ z dyni kroimy w małą kostkę. Gruszki obieramy, odkrawamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i wraz z miąższem dyni wrzucamy do garnka. Dodajemy sok z cytryny i prużymy na małym ogniu często mieszając. Kiedy składniki puszczą sok dodajemy cukier /ilość zależy od słodkości gruszek/. Kiedy dynia się rozgotuje całość miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku. Jeśli okaże się, że dżem jest zbyt rzadki możemy po zmiksowaniu jeszcze trochę pogotować często mieszając i pilnując by się nie przypalił. Gotowy dżem przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.