Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przygody z dynią ciąg dalszy :-) oryginalny, słodki, aromatyczny dżem z dyni i pomarańczy
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 785
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę i gotować z 1/4 szkl. wody i cukrem ok. 15 min. Wycisnąć sok z cytryny i wlać do gotującej się dyni, dodać rzyprawy i wymieszać.. Zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy, natomiast z połowy drugiej obrać cienko skórkę i pokroić ją drobno. Do małego garnka przełożyć ok. 0,5 szkl. musu z dyni i dodać do niego pokrojoną skórkę pomarańczy, dusić na malutki ogniu ok. 20 min. co chwilę mieszając. Zmiksować blenderem masę ze skórką, przełożyć do musu dyniowego. Trzy pomarańcze obrać ze skórki i białej błonki (w miarę możliwości oczywiście :-)), pokroić drobno i dodać do musu dyniowego, wymieszać. Gotować ok. 20-30 min. Zmiksować całość blenderem, przełożyć gorące do słoików. Przechowywać lub zjeść :-) Smacznego :-)