Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przygody z dynią ciąg dalszy :-) oryginalny, słodki, aromatyczny dżem z dyni i pomarańczy
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 110
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 116
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 64
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 81
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 110
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 116
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 64
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 81
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę i gotować z 1/4 szkl. wody i cukrem ok. 15 min. Wycisnąć sok z cytryny i wlać do gotującej się dyni, dodać rzyprawy i wymieszać.. Zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy, natomiast z połowy drugiej obrać cienko skórkę i pokroić ją drobno. Do małego garnka przełożyć ok. 0,5 szkl. musu z dyni i dodać do niego pokrojoną skórkę pomarańczy, dusić na malutki ogniu ok. 20 min. co chwilę mieszając. Zmiksować blenderem masę ze skórką, przełożyć do musu dyniowego. Trzy pomarańcze obrać ze skórki i białej błonki (w miarę możliwości oczywiście :-)), pokroić drobno i dodać do musu dyniowego, wymieszać. Gotować ok. 20-30 min. Zmiksować całość blenderem, przełożyć gorące do słoików. Przechowywać lub zjeść :-) Smacznego :-)