Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny kolor, mocny smak. Doskonały do naleśników i ciast.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Składniki
Gruszki obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem w kostkę. Gotowałem aż się rozpadły, wsypałem cukier, odrobinę kurkumy oraz żelfix. Ponownie zagotowałem aż składniki się połączyły. Dzięki kurkumie, dżem nabrał pięknego, słonecznego koloru.
Cukru dałem tylko 300 gramów, gdyż moje gruszki są bardzo słodkie. Po przełożeniu do słoików pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.