Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękny kolor, mocny smak. Doskonały do naleśników i ciast.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4167
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1155
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4167
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1155
Składniki
Gruszki obrałem, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem w kostkę. Gotowałem aż się rozpadły, wsypałem cukier, odrobinę kurkumy oraz żelfix. Ponownie zagotowałem aż składniki się połączyły. Dzięki kurkumie, dżem nabrał pięknego, słonecznego koloru.
Cukru dałem tylko 300 gramów, gdyż moje gruszki są bardzo słodkie. Po przełożeniu do słoików pasteryzowałem 15 minut od zagotowania wody.