Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem gruszkowy z imbirem

Dżem gruszkowy z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 16142

Dodano:

Odsłon: 649

Dżem z gruszki z dodatkiem świeżego imbiru.

Składniki

  • Gruszki (u mnie 8 szt)
  • Imbir świeży,kawałek (ilość wg uznania,u mnie ok.3 cm)
  • Cukier,ilość wg uznania
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem gruszkowy z imbirem

Przygotowanie

  1. Gruszki umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Przełożyć do garnka,dodać cukier i gotować często mieszając do czasu aż nadmiar płynu odparuje.
    Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a następnie dodać do gruszek na krótko przed końcem gotowania.

    Gotowy dżemik przełożyć do słoiczków,odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń