Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z gruszki z dodatkiem świeżego imbiru.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Gruszki umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Przełożyć do garnka,dodać cukier i gotować często mieszając do czasu aż nadmiar płynu odparuje. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a następnie dodać do gruszek na krótko przed końcem gotowania. Gotowy dżemik przełożyć do słoiczków,odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego :)