Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z gruszki z dodatkiem świeżego imbiru.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 228
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 956
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 228
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 956
Składniki
Gruszki umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Przełożyć do garnka,dodać cukier i gotować często mieszając do czasu aż nadmiar płynu odparuje. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach a następnie dodać do gruszek na krótko przed końcem gotowania. Gotowy dżemik przełożyć do słoiczków,odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego :)