Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem jabłkowo-pigwowy

Dżem jabłkowo-pigwowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 603

Dodano:

Odsłon: 304

Doskonały dodatek do naleśników ,jak również do szarlotki na zimę.

Składniki

  • Jabłka szara reneta 1 kg
  • Pigwa 1/2 kg
  • Cukier 40 dag
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać ,utrzeć na tarce o grubszych oczkach.Pigwę nie obierać ,tylko utrzeć na tarce ze skórką.

  2. Do garnka włożyć jabłka, pigwę dodać cukier gotować na wolnym ogniu około 30 min.,gdy dżem będzie dostatecznie gęsty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń