Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barku czasu i z mnóstwa owoców użyliśmy czegoś szybkiego, bardzo pomocnego w kuchni, tak jak żelatyna.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Owoce dokładnie czyścimy, przekładamy do garnka dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by owoce puściły sok. Całość mieszamy z żelfixem i zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.