Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barku czasu i z mnóstwa owoców użyliśmy czegoś szybkiego, bardzo pomocnego w kuchni, tak jak żelatyna.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 928
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 68
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 423
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 148
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 928
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 68
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 423
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 148
Składniki
Owoce dokładnie czyścimy, przekładamy do garnka dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by owoce puściły sok. Całość mieszamy z żelfixem i zagotowujemy. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.