Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zdrowy dżem do spiżarni. Uwielbiamy go bo nie jest taki słodki.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13661
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2883
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13661
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Marchewki, jabłka brać i gotować do miękkości marchewki. Potem odlać większość wody i zblendować na gładką masę. Dodać cukier, skórkę pomarańczową i dusić ok. 8 minut. Dolać sok z pomarańczy i cytryny i dusić jeszcze ok. 2 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Na dłuższe przechowanie można spasteryzować.