Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zdrowy dżem do spiżarni. Uwielbiamy go bo nie jest taki słodki.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 124
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 142
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 165
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 98
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 124
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 142
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 165
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 98
Składniki
Marchewki, jabłka brać i gotować do miękkości marchewki. Potem odlać większość wody i zblendować na gładką masę. Dodać cukier, skórkę pomarańczową i dusić ok. 8 minut. Dolać sok z pomarańczy i cytryny i dusić jeszcze ok. 2 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Na dłuższe przechowanie można spasteryzować.