Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zdrowy dżem do spiżarni. Uwielbiamy go bo nie jest taki słodki.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6992
Polecam.
Odsłon: 139
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5330
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2513
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6992
Polecam.
Odsłon: 139
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5330
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2513
Składniki
Marchewki, jabłka brać i gotować do miękkości marchewki. Potem odlać większość wody i zblendować na gładką masę. Dodać cukier, skórkę pomarańczową i dusić ok. 8 minut. Dolać sok z pomarańczy i cytryny i dusić jeszcze ok. 2 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Na dłuższe przechowanie można spasteryzować.