Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem domowej roboty jest najlepszy, szczególnie dla małych dzieci..
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 442
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1310
Składniki
Wykonanie: Maliny przebrać, zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Porzeczki oczyścić z szypułek, zalać wodą, rozgotować i przetrzeć przez sito. Przygotowane maliny lekko podgrzać, zebrać szumowiny i gdy staną się przeźroczyste, dodać porzeczki i gotować powoli przez 20 minut. Następnie przestudzić, przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 20 minut.