Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem domowej roboty jest najlepszy, szczególnie dla małych dzieci..
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25191
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25191
Składniki
Wykonanie: Maliny przebrać, zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Porzeczki oczyścić z szypułek, zalać wodą, rozgotować i przetrzeć przez sito. Przygotowane maliny lekko podgrzać, zebrać szumowiny i gdy staną się przeźroczyste, dodać porzeczki i gotować powoli przez 20 minut. Następnie przestudzić, przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 20 minut.