Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem domowej roboty jest najlepszy, szczególnie dla małych dzieci..
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54063
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 433
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5231
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54063
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 433
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5231
Składniki
Wykonanie: Maliny przebrać, zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Porzeczki oczyścić z szypułek, zalać wodą, rozgotować i przetrzeć przez sito. Przygotowane maliny lekko podgrzać, zebrać szumowiny i gdy staną się przeźroczyste, dodać porzeczki i gotować powoli przez 20 minut. Następnie przestudzić, przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 20 minut.