Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem domowej roboty jest najlepszy, szczególnie dla małych dzieci..
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421121
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1958
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1752
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421121
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1958
Składniki
Wykonanie: Maliny przebrać, zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Porzeczki oczyścić z szypułek, zalać wodą, rozgotować i przetrzeć przez sito. Przygotowane maliny lekko podgrzać, zebrać szumowiny i gdy staną się przeźroczyste, dodać porzeczki i gotować powoli przez 20 minut. Następnie przestudzić, przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 20 minut.