Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem domowej roboty jest najlepszy, szczególnie dla małych dzieci..
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3669
Chleb bezglutenowy może być rozczarowaniem dla każdego, kto z jakiejś przecho...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3669
Składniki
Wykonanie: Maliny przebrać, zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Porzeczki oczyścić z szypułek, zalać wodą, rozgotować i przetrzeć przez sito. Przygotowane maliny lekko podgrzać, zebrać szumowiny i gdy staną się przeźroczyste, dodać porzeczki i gotować powoli przez 20 minut. Następnie przestudzić, przelać do wyparzonych słoiczków i pasteryzować około 20 minut.