Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemik o pysznym oryginalnym smaku. Galaretka nie jest konieczna, ale podkręciła smak i zapach dżemu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8398
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10110
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 664
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8398
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1222
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10110
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4617
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 664
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na około 3-4cm. paski Przełożyć do garnka, dodać szklankę soku pomarańczowego, cukier przykryć i gotować aż do rozgotowania. Rozgotowany rabarbar zmiksować na mus, dodać do niego obraną ze skórki oraz pokrojona na mniejsze kawałki pomarańcze, gotować chwilę aby pomarańcze sie rozgotowały, również można rozdrobnić wszystko razem blenderem
Dodać żel-fix i gotować jakieś 1-2min. Zdjąć z ognia. Dodać sypką galaretkę, po wymieszaniu i rozpuszczeniu się galaretki przełożyć do słoiczków i od razu zakręcać,ustawiać do góry dnem i tak pozostawić do wystudzenia