Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemik o pysznym oryginalnym smaku. Galaretka nie jest konieczna, ale podkręciła smak i zapach dżemu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na około 3-4cm. paski Przełożyć do garnka, dodać szklankę soku pomarańczowego, cukier przykryć i gotować aż do rozgotowania. Rozgotowany rabarbar zmiksować na mus, dodać do niego obraną ze skórki oraz pokrojona na mniejsze kawałki pomarańcze, gotować chwilę aby pomarańcze sie rozgotowały, również można rozdrobnić wszystko razem blenderem
Dodać żel-fix i gotować jakieś 1-2min. Zdjąć z ognia. Dodać sypką galaretkę, po wymieszaniu i rozpuszczeniu się galaretki przełożyć do słoiczków i od razu zakręcać,ustawiać do góry dnem i tak pozostawić do wystudzenia