Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy dżem śliwkowy zapraszam po przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16175
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11881
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16175
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5145
Składniki
Śliwki myje i wyjmuje pestki dodaje do garbka i wlewam wodę ,woda po to by śliwki zanim wytworzą własny sok sie nie przypaliły smażę 10 minut cały czas mieszam od czasu do czasu ,Do smażonych śliwek daje cukier moje bardzo dojrzale i słodkie dałam 1,5 szkl ,dodaje cynamon i smażę kolejne 10 -15 minut mieszając.
Wyłączam grzanie wsypuje dżemix dokładnie mieszam można takie śliwki nakładać do słoików jak ktoś lubi duże kawałki owoców ja swoje lekko miksuje Benderem i nakładam gorszący do słoików zakręcam i odwracam do góry dnem. Słoików nie pasteryzuję ale jak ktoś obawia sie ze mu sie zepsują to może pasteryzować 10 minut .Po dokładne wykonanie zapraszam na film