Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dżem domowej roboty.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 224
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22471
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 243
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 224
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22471
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 243
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, a jabłka obrać i oczyścić z gniazdek nasiennych. Następnie owoce pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć do rondelka, smażyć około 1½ godzin stale mieszając, po czym zmiksować blenderem. Pod koniec smażenia dodać cynamonu do smaku, możemy również zaciągnąć żelfixem. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i wystudzić.