Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dżem domowej roboty.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6346
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6346
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, a jabłka obrać i oczyścić z gniazdek nasiennych. Następnie owoce pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć do rondelka, smażyć około 1½ godzin stale mieszając, po czym zmiksować blenderem. Pod koniec smażenia dodać cynamonu do smaku, możemy również zaciągnąć żelfixem. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i wystudzić.