Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dżem domowej roboty.
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9005
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9005
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 111
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, a jabłka obrać i oczyścić z gniazdek nasiennych. Następnie owoce pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć do rondelka, smażyć około 1½ godzin stale mieszając, po czym zmiksować blenderem. Pod koniec smażenia dodać cynamonu do smaku, możemy również zaciągnąć żelfixem. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i wystudzić.