Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dżem domowej roboty.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 44
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 131
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 44
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 131
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, a jabłka obrać i oczyścić z gniazdek nasiennych. Następnie owoce pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć do rondelka, smażyć około 1½ godzin stale mieszając, po czym zmiksować blenderem. Pod koniec smażenia dodać cynamonu do smaku, możemy również zaciągnąć żelfixem. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i wystudzić.