Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem śliwkowy z migdałami

Dżem śliwkowy z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 8335

Dodano:

Odsłon: 1694

"niebo w gębie"

Składniki

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 15 dkg migdałów
  • 20-30 dkg cukru
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem śliwkowy z migdałami

Przygotowanie

  1. Owoce umyć i wypestkować. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Śliwki zmielić w maszynce do mięsa. Śliwki przełożyć do garnka i dodać cukier, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodać migdały i dalej smażyć wg uznania. Gotowy dżem przełożyć do przygotowanych słoiczków, pasteryzować ok 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 29 sierpnia 2013 Narobiłaś mi smaku na te Twoje pyszności :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 28 sierpnia 2013 zrobię w tym roku, bo zapowiada się mega aromatycznie :), megakciukas ! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń