Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1037
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12942
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1074
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1037
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12942
Składniki
Owoce umyć i wypestkować. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Śliwki zmielić w maszynce do mięsa. Śliwki przełożyć do garnka i dodać cukier, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodać migdały i dalej smażyć wg uznania. Gotowy dżem przełożyć do przygotowanych słoiczków, pasteryzować ok 20 minut.