Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 470
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 402
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1498
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5773
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 470
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 402
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1498
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5773
Składniki
Owoce umyć i wypestkować. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Śliwki zmielić w maszynce do mięsa. Śliwki przełożyć do garnka i dodać cukier, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodać migdały i dalej smażyć wg uznania. Gotowy dżem przełożyć do przygotowanych słoiczków, pasteryzować ok 20 minut.