Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15007
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1805
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17491
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15007
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1805
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17491
Składniki
Owoce umyć i wypestkować. Migdały sparzyć i obrać ze skórki. Śliwki zmielić w maszynce do mięsa. Śliwki przełożyć do garnka i dodać cukier, wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodać migdały i dalej smażyć wg uznania. Gotowy dżem przełożyć do przygotowanych słoiczków, pasteryzować ok 20 minut.