Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 20
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 61
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 346
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 148
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 20
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 61
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 346
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 148
Składniki
Śliwki umyć i wypestkować. Następnie śliwki i orzechy (lub gotowe zmielone orzechy) zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć do garnka i dodać cukier, smażyć ok. 2 godzin. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy i kakao. Dokładnie wymieszać i smażyć razem ok. 15 minut. Przełożyć do przygotowanych słoików. Pasteryzować 20 minut.