Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Śliwki umyć i wypestkować. Następnie śliwki i orzechy (lub gotowe zmielone orzechy) zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć do garnka i dodać cukier, smażyć ok. 2 godzin. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy i kakao. Dokładnie wymieszać i smażyć razem ok. 15 minut. Przełożyć do przygotowanych słoików. Pasteryzować 20 minut.