Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1359
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3014
Polecam, pychota.
Odsłon: 172
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1359
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3014
Polecam, pychota.
Odsłon: 172
Składniki
Śliwki umyć i wypestkować. Następnie śliwki i orzechy (lub gotowe zmielone orzechy) zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć do garnka i dodać cukier, smażyć ok. 2 godzin. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy i kakao. Dokładnie wymieszać i smażyć razem ok. 15 minut. Przełożyć do przygotowanych słoików. Pasteryzować 20 minut.