Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Śliwki umyć i wypestkować. Następnie śliwki i orzechy (lub gotowe zmielone orzechy) zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć do garnka i dodać cukier, smażyć ok. 2 godzin. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy i kakao. Dokładnie wymieszać i smażyć razem ok. 15 minut. Przełożyć do przygotowanych słoików. Pasteryzować 20 minut.