Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny dżem z letnich owoców, słodki, bogaty w smaku. Wykonanie jego jest tak łatwe, że łatwiej się nie da!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1150
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13615
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Składniki
Owoce myjemy i osączamy na sitku. Maliny i borówki przekładamy do garnka. Czereśnie drylujemy, porzeczki pozbawiamy gałązek i również wrzucamy do garnka.
Zasypujemy je cukrem żelującym, mieszamy i wstawiamy na ogień. Gotujemy dżem 5-6 minut, licząc od zagotowania. Mieszamy od czasu do czasu i zbieramy tworzącą się pianę. Gorącą konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy szczelnie i odkładamy na ściereczkę odwrócone do góry dnem.
Wystudzone słoiki z dżemem są gotowe do odłożenia do spiżarni!