Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dżemy z wiśni z domieszką bananów. Smak obłędny, delikatne i aromatyczne banany i kwaśne wiśnie. Połączenie tych owoców doskonale się komponuje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Składniki
wiśnie wymieszaj z pokrojonymi bananami, wsyp 250 g. cukru i odstaw na dwie godziny. Pozostałe 250 g. cukru wymieszaj z pektyną i odstaw. Po dwóch godzinach owoce należy podgrzewać i doprowadzić do delikatnego gotowania. Gdy zmiękną, trzeba dosypać cukier z pektyną i gotować jeszcze od 3-5 minut. Gorący dżem wlać do czystych słoiczków, odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować. Smacznego.