Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dżemy z wiśni z domieszką bananów. Smak obłędny, delikatne i aromatyczne banany i kwaśne wiśnie. Połączenie tych owoców doskonale się komponuje.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 248
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1312
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 248
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Składniki
wiśnie wymieszaj z pokrojonymi bananami, wsyp 250 g. cukru i odstaw na dwie godziny. Pozostałe 250 g. cukru wymieszaj z pektyną i odstaw. Po dwóch godzinach owoce należy podgrzewać i doprowadzić do delikatnego gotowania. Gdy zmiękną, trzeba dosypać cukier z pektyną i gotować jeszcze od 3-5 minut. Gorący dżem wlać do czystych słoiczków, odwrócić do góry dnem. Nie pasteryzować. Smacznego.