Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie wiśni z czekoladą.Nadaje się na kanapki,naleśniki,gofry...Podaję proporcje na 2 kg świeżych wiśni.Można też robić z wiśni mrożonych:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11017
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13280
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11017
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13280
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Składniki
Wiśnie umyć,wydrylować i wrzucić do garnka (jeśli się robi z mniejszej ilości wiśni można na patelni),dodać trochę soku,który został po wydrylowaniu,podgrzać,dodać cukier i wymieszać. Gotować aż większa część soku odparuje co jakiś czas mieszając (w zależności od ilości wiśni ok 1-2 godz) Gdy sok się zredukuje dodać cukier waniliowy i kakao.Dobrze wymieszać i gotować do połączenia składników. Zdjąć dżem z ognia i dodać połamaną w kostkę czekoladę.Wymieszać tylko tyle by czekolada się rozpuściła a następnie nakładać do wyparzonych słoików (ja po nałożeniu brzegi słoika przecieram spirytusem) ,postawić słoiki do góry dnem i zostawić tak do chwili aż wystygną:)