Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem wiśniowy

Dżem wiśniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3757

Dodano:

Odsłon: 6330

uwielbiam ten smak....

Składniki

  • 1,2 kg wiśni
  • 80 dag cukru
  • 1 żelfix
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dżem wiśniowy

Przygotowanie

  1. Wiśnie płuczemy, przebieramy i drylujemy. Wydrylowane wiśnie zasypujemy cukrem mieszamy i pozostawiamy najlepiej na noc aby puściły sok (przykrywamy szczelnie ściereczką). Wiśnie gotujemy na małym ogniu około 5 minut, wsypujemy żelfix i jeszcze gotujemy na małym ogniu około 3-4 minuty mieszając. Nakładamy w suche słoiczki, przewracamy wieczkiem w dół na 30 minut, odwracamy słoiczek i dżem gotowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rita37 19 lipca 2014 pyszności ,ja dodaję jeszcze szczyptę kwasku cytrynowego ,kolor -rewelacja:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 14 lipca 2014 Wspaniały, aromatyczny! Też już zrobiłam kilkanaście słoiczków. :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń