Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, jednorodny, intensywnie wiśniowy dżem, który idealnie sprawdzi się na kanapki, jako dodatek do deserów, ciast lub owsianki :)
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Umyte wiśnie drylujemy i dodajemy do nich cukier trzcinowy oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby owoce puściły sok.
Następnie całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut. * podczas gotowania ściągamy pojawiający się "szum" Po tym czasie miksujemy zawartość garnka na jednolitą masę, dodajemy pektynę i przez cały czas mieszając, gotujemy wszystko około 3 minuty.
Gotowy dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Życzę smacznego! :)