Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, jednorodny, intensywnie wiśniowy dżem, który idealnie sprawdzi się na kanapki, jako dodatek do deserów, ciast lub owsianki :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326497
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326497
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Składniki
Umyte wiśnie drylujemy i dodajemy do nich cukier trzcinowy oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby owoce puściły sok.
Następnie całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut. * podczas gotowania ściągamy pojawiający się "szum" Po tym czasie miksujemy zawartość garnka na jednolitą masę, dodajemy pektynę i przez cały czas mieszając, gotujemy wszystko około 3 minuty.
Gotowy dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Życzę smacznego! :)