Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, jednorodny, intensywnie wiśniowy dżem, który idealnie sprawdzi się na kanapki, jako dodatek do deserów, ciast lub owsianki :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 745
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 240
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 576
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 745
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 240
Składniki
Umyte wiśnie drylujemy i dodajemy do nich cukier trzcinowy oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby owoce puściły sok.
Następnie całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut. * podczas gotowania ściągamy pojawiający się "szum" Po tym czasie miksujemy zawartość garnka na jednolitą masę, dodajemy pektynę i przez cały czas mieszając, gotujemy wszystko około 3 minuty.
Gotowy dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Życzę smacznego! :)