Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, jednorodny, intensywnie wiśniowy dżem, który idealnie sprawdzi się na kanapki, jako dodatek do deserów, ciast lub owsianki :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Umyte wiśnie drylujemy i dodajemy do nich cukier trzcinowy oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby owoce puściły sok.
Następnie całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 15 minut. * podczas gotowania ściągamy pojawiający się "szum" Po tym czasie miksujemy zawartość garnka na jednolitą masę, dodajemy pektynę i przez cały czas mieszając, gotujemy wszystko około 3 minuty.
Gotowy dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Życzę smacznego! :)