Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z aronii, truskawek i jabłek jest wyśmienity. Aronię należy przemrozić, aby usunąć smak goryczki.
Aronię rozmrozić przelewając gorącą wodą, wsypać do garnka z grubym dnem, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Wsypać cukier, wymieszać, gotować około 20 minut.
Następnie wsypać truskawki ( dodałam mrożone), dodać sok z cytryny, wydrążone ziarenka z laski wanilii.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z aronią i truskawkami.
Gotować około 1 godziny, odłożyć do następnego dnia. ( Do dżemu można dodać więcej lub mniej cukru w zależności od słodkości owoców) Nazajutrz gotować do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki i włożyć na 20 minut do nagrzanego do 110 -120 stopni piekarnika.
Owoce aronii charakteryzują się cierpkim smakiem i trudno jeść ją na surowo n...
Odsłon: 48987
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 4531
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 4143
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 66
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 66
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Aronię rozmrozić przelewając gorącą wodą, wsypać do garnka z grubym dnem, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Wsypać cukier, wymieszać, gotować około 20 minut.
Następnie wsypać truskawki ( dodałam mrożone), dodać sok z cytryny, wydrążone ziarenka z laski wanilii.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z aronią i truskawkami.
Gotować około 1 godziny, odłożyć do następnego dnia. ( Do dżemu można dodać więcej lub mniej cukru w zależności od słodkości owoców) Nazajutrz gotować do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki i włożyć na 20 minut do nagrzanego do 110 -120 stopni piekarnika.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 19
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 272