Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z aronii, truskawek i jabłek jest wyśmienity. Aronię należy przemrozić, aby usunąć smak goryczki.
Kruche faworki według przepisu Ewy Wachowicz. Przepis na ten karnawałowy przy...
Odsłon: 51946
Oto niezawodny przepis na chleb Ewy Wachowicz - prosty i bardzo łatwy do przy...
Odsłon: 2027
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 721
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 301
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 814
Mini burgery są fantastycznym pomysłem na imprezową przekąskę. Przygotowane z...
Odsłon: 721
Pyszne pulchne domowe racuchy z truskawkami , szybkie do przygotowania ideal...
Odsłon: 301
Szukasz pomysłu na prosty i szybki deser z truskawkami? Dobrze trafiłeś! Mamy...
Odsłon: 814
Składniki
Aronię rozmrozić przelewając gorącą wodą, wsypać do garnka z grubym dnem, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Wsypać cukier, wymieszać, gotować około 20 minut.
Następnie wsypać truskawki ( dodałam mrożone), dodać sok z cytryny, wydrążone ziarenka z laski wanilii.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z aronią i truskawkami.
Gotować około 1 godziny, odłożyć do następnego dnia. ( Do dżemu można dodać więcej lub mniej cukru w zależności od słodkości owoców) Nazajutrz gotować do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki i włożyć na 20 minut do nagrzanego do 110 -120 stopni piekarnika.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Dżem z rabarbaru
Przetwory
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Przetwory
Syrop z kwiatów hyćki-czarnego bzu
Przetwory
Kapusta małosolna
Dżem z rabarbaru
Jeśli do tej pory w twojej spiżarni nie pojawiał się dżem z rabarbaru, to naj...
Odsłon: 1173
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku
Ogórki kiszone to specjał znany w kuchni polskiej od stuleci. Nic dziwnego, ż...
Odsłon: 4887