Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podarunek od mojej siostry z jej ogrodu ( dziękujemy ). Trzeba jakoś zagospodarować. Część została zamrożona. Pozostała przerobiona na dżem. Z podanych proporcji wyszło 5 niedużych słoiczków.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47786
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165639
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 414
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47786
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165639
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 414
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Umyłem borówki, przełożyłam do rondla, zasypałam cukrem i postawiłem na palnik. Dodałam łyżeczkę soku z cytryny i podgrzewałam do momentu, aż cukier się rozpuścił, a borówki puszczą sok. Na koniec dodałam łyżkę wódki i przełożyłam borówki do wyparzonych słoików, a następnie pasteryzowałem ok. 15 minut w piekarniku w temperaturze 125 stopni C.