Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podarunek od mojej siostry z jej ogrodu ( dziękujemy ). Trzeba jakoś zagospodarować. Część została zamrożona. Pozostała przerobiona na dżem. Z podanych proporcji wyszło 5 niedużych słoiczków.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11729
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1330
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11175
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1197
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11729
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1330
Składniki
Umyłem borówki, przełożyłam do rondla, zasypałam cukrem i postawiłem na palnik. Dodałam łyżeczkę soku z cytryny i podgrzewałam do momentu, aż cukier się rozpuścił, a borówki puszczą sok. Na koniec dodałam łyżkę wódki i przełożyłam borówki do wyparzonych słoików, a następnie pasteryzowałem ok. 15 minut w piekarniku w temperaturze 125 stopni C.