Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podarunek od mojej siostry z jej ogrodu ( dziękujemy ). Trzeba jakoś zagospodarować. Część została zamrożona. Pozostała przerobiona na dżem. Z podanych proporcji wyszło 5 niedużych słoiczków.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4160
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416431
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4160
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416431
Składniki
Umyłem borówki, przełożyłam do rondla, zasypałam cukrem i postawiłem na palnik. Dodałam łyżeczkę soku z cytryny i podgrzewałam do momentu, aż cukier się rozpuścił, a borówki puszczą sok. Na koniec dodałam łyżkę wódki i przełożyłam borówki do wyparzonych słoików, a następnie pasteryzowałem ok. 15 minut w piekarniku w temperaturze 125 stopni C.