Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemy są świetne do deserów i naleśników.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7581
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7581
Składniki
Owoce należy wypłukać i umieścić w plastikowej misce. Zasypać 300 g. cukru, zamieszać, przykryć ściereczką i odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Po tym czasie owoce wstawić na palnik i gotowac aż zmiękną. Pozostałe 300 g. cukru wymieszać z pektyną. Dosypać do ugotowanych już owoców i gotować jeszcze od 3-5 minut. Gorący dżem przekładać do czystych słoiczków. Z podanych składników wyjdzie od 7-8 słoików. Smacznego