Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemy są świetne do deserów i naleśników.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1326
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 261
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 52
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 45
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1326
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 261
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 52
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 45
Składniki
Owoce należy wypłukać i umieścić w plastikowej misce. Zasypać 300 g. cukru, zamieszać, przykryć ściereczką i odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Po tym czasie owoce wstawić na palnik i gotowac aż zmiękną. Pozostałe 300 g. cukru wymieszać z pektyną. Dosypać do ugotowanych już owoców i gotować jeszcze od 3-5 minut. Gorący dżem przekładać do czystych słoiczków. Z podanych składników wyjdzie od 7-8 słoików. Smacznego