Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemy są świetne do deserów i naleśników.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3055
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 580
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 373
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3055
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 580
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 373
Składniki
Owoce należy wypłukać i umieścić w plastikowej misce. Zasypać 300 g. cukru, zamieszać, przykryć ściereczką i odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Po tym czasie owoce wstawić na palnik i gotowac aż zmiękną. Pozostałe 300 g. cukru wymieszać z pektyną. Dosypać do ugotowanych już owoców i gotować jeszcze od 3-5 minut. Gorący dżem przekładać do czystych słoiczków. Z podanych składników wyjdzie od 7-8 słoików. Smacznego