Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny w smaku dżem z czereśni z nutką kardamonu. Doskonale pasuje do pieczywa, tostów, gofrów czy naleśników. Jest niezwykle prosty w przygotowaniu i pozwala zachować smak owoców na dłużej.
Żeby nie było nudno i aby nie marnować energii potrzebnej do fermentowania ma...
Odsłon: 718
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 26
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 74
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 26
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 74
Składniki
Czereśnie myjemy, pozbywamy się szypułek i pestek.
Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, dodajemy kardamon. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w zaciemnione miejsce na około 4 godziny - od czasu do czasu możemy przemieszać owoce.
Garnek z owocami ustawiamy na kuchence i zagotowujemy. Dodajemy skórkę z cytryny oraz sok. Dusimy całość przez około 4 godziny. Nie zapominamy o mieszaniu, tak aby cukier nam się nie przypalił.
Gorący dżem przekładamy do słoików, zamykamy szczelnie i pasteryzujemy.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 310
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 187