Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 2kg dyni ( obranej ze skórki i bez gniazd nasiennych) 1 szklanka wody 1kg cukru olejek pomarańczowy lub inny 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego pektyna lub dżem fix Przygotowanie: Dynie obrać ze skórki i wyjąć środek z pestkami.Kawałki dyni zetrzeć na tarce na wiórki. Do startej dyni dodać szklankę wody i gotować, podczas gotowania dodać olejek pomarańczowy. Wszystko wymieszaj i gotuj aż dynia będzie miękka. Dodaj pektyne lub dżem fix. Cukier oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuść w niewielkiej ilości wody, wlrj do gotującego się dżemu. Gotuj jeszcze ok 10minut. wlewaj gorący do słoików i odwróć. Gotowe.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1105
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 389
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3276
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 758
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1105
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 389
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3276
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 758
Składniki
Dynię obrać ze skórki i wyjąć srodki z pestkami. Kawałki dyni zetrzeć na tarce na wiórki. Do startej dyni dodać szklankę wody i gotować , podczas gotowania dodać olejek pomarańczowy. Wszystko wymieszać i gotować aż dynia będzie miękka. Dodaj pektynę lub dżem fix. Cukier oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuść w niewielkiej ilości wody, wlej do gotującego się dżemu. Gotuj jeszcze ok. 10 minut i wlej gorące do słoików. Słoiki odwróć. Gotowe.