Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: 2kg dyni ( obranej ze skórki i bez gniazd nasiennych) 1 szklanka wody 1kg cukru olejek pomarańczowy lub inny 1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego pektyna lub dżem fix Przygotowanie: Dynie obrać ze skórki i wyjąć środek z pestkami.Kawałki dyni zetrzeć na tarce na wiórki. Do startej dyni dodać szklankę wody i gotować, podczas gotowania dodać olejek pomarańczowy. Wszystko wymieszaj i gotuj aż dynia będzie miękka. Dodaj pektyne lub dżem fix. Cukier oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuść w niewielkiej ilości wody, wlrj do gotującego się dżemu. Gotuj jeszcze ok 10minut. wlewaj gorący do słoików i odwróć. Gotowe.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Dynię obrać ze skórki i wyjąć srodki z pestkami. Kawałki dyni zetrzeć na tarce na wiórki. Do startej dyni dodać szklankę wody i gotować , podczas gotowania dodać olejek pomarańczowy. Wszystko wymieszać i gotować aż dynia będzie miękka. Dodaj pektynę lub dżem fix. Cukier oraz łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuść w niewielkiej ilości wody, wlej do gotującego się dżemu. Gotuj jeszcze ok. 10 minut i wlej gorące do słoików. Słoiki odwróć. Gotowe.