Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzieci lubią go jeść prosto ze słoika
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5428
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47894
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165738
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5428
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47894
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165738
Składniki
Dynię i jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do osobnych garnków, podlać odrobiną wody i gotować aż się rozpadną. Wymieszać dynię z jabłkami, dodać 1,5 kg cukru, cukier waniliowy i galaretkę pomarańczową. Smażyć aż dżem będzie gesty. Przełożyć do słoików. Pasteryzować ok. 20 minut.