Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obfitość gruszek zmusiła nas do myślenia, jak je zagospodarować. Wyszedł pyszny dodatek nie tylko do chleba z mlekiem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2486
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3412
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2486
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3412
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1491
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2195
Składniki
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na kawałki (choć to niekonieczne). Przekładamy do garnka, dodajemy wodę, cynamon, wanilię i dusimy na wolnym ogniu przez godzinę. Studzimy, wyjmujemy cynamon i wanilię. Blendujemy, tak by cząstki owoców były wyczuwalne. Dodajemy agar, dokładnie łączymy, zagotowujemy i przekładamy do słoiczków. Zamykamy nakrętkami. Słoiczki układamy nakrętkami do spodu. Studzimy.