Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obfitość gruszek zmusiła nas do myślenia, jak je zagospodarować. Wyszedł pyszny dodatek nie tylko do chleba z mlekiem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5097
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 185
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5097
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 185
Składniki
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na kawałki (choć to niekonieczne). Przekładamy do garnka, dodajemy wodę, cynamon, wanilię i dusimy na wolnym ogniu przez godzinę. Studzimy, wyjmujemy cynamon i wanilię. Blendujemy, tak by cząstki owoców były wyczuwalne. Dodajemy agar, dokładnie łączymy, zagotowujemy i przekładamy do słoiczków. Zamykamy nakrętkami. Słoiczki układamy nakrętkami do spodu. Studzimy.