Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13972
Dodano: 03.01.2020
Odsłon: 1977
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Z kaki usunąć szypułkę,umyć,osuszyć,obrać i pokroić w kawałki.
Pokrojone owoce przełożyć do garnka,dodać opcjonalnie cukier waniliowy (Można też dosłodzić ale ja tego nie robiłam,ponieważ kaki jest bardzo słodkie) oraz sok z cytryny i zagotować często mieszając.W trakcie gotowania,które trwa krótko,ok 10-15 min można owoce zblendować (ja to zrobiłam delikatnie by pozostały małe kawałeczki kaki)
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (20)

marianna1289 07 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super dżemik lubię Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 13 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

PogoOla 08 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
REWELACJA <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 07 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Delicje i moj ulubiony kolorek, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 04 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Lubię ten owoc, ale dżemu jeszcze z niego nie robiłam. Chyba czas spróbować :) Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 04 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
OOO, nie pomyslalabyma aby z egzotycznych owocow zrobic pyszny dzem, a tu taki siwetny przepis! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 03 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Biorę cały słoik, może nam do rana wystarczy ;) Pychotka, mniami :) Odpowiedzi: 5 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz