Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżemik z bardzo zdrowego owocu kaki czyli persymony:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1166
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8075
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1166
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9846
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4530
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 542
Składniki
Z kaki usunąć szypułkę,umyć,osuszyć,obrać i pokroić w kawałki. Pokrojone owoce przełożyć do garnka,dodać opcjonalnie cukier waniliowy (Można też dosłodzić ale ja tego nie robiłam,ponieważ kaki jest bardzo słodkie) oraz sok z cytryny i zagotować często mieszając.W trakcie gotowania,które trwa krótko,ok 10-15 min można owoce zblendować (ja to zrobiłam delikatnie by pozostały małe kawałeczki kaki) Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Smacznego :)