Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie kiwi. Bardzo smaczne.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17769
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1856
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15552
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7126
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17769
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1856
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15552
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7126
Składniki
Kiwi umyłem, pozbawiłem szypułek i ogonków. Wsypałem do garnka o grubym dnie. Wysmażałem na małym ogniu do czasu odparowania płynu i uzyskania konsystencji powideł. Co jakiś czas mieszałem. Dodałem pod koniec cukier ( dodajemy tyle ile uznamy, jeśli chcemy słodki dżem, tym więcej ) oraz cukier żelujący. Gorący dżem przełożyłem do umytych i sparzonych wrzątkiem słoików. Mocno zakręciłem i odstawiłem do góry dnem. Pokrywki muszą być również wyparzone i osuszone. Profilaktycznie następnego dnia pasteryzowałem jeszcze we wrzącej wodzie ok. 20 minut.