Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 296
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 10
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 445
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1167
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 296
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 10
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 445
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1167
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Porada: Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.