Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 220
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3228
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 992
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 882
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 220
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3228
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 992
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 882
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Porada: Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.