Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z papierówki z cukrem trzcinowym

Dżem z papierówki z cukrem trzcinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 214

Dodano:

Odsłon: 138

Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.

Składniki

  • 3 kg obranych i pokrojonych w kawałki papierówek
  • 0,5 kg cukru trzcinowego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z papierówki z cukrem trzcinowym

Przygotowanie

  1. Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.

  2. Porada:
    Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń