Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 43
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76004
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 114
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 43
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76004
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 114
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Porada: Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.