Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11885
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 112
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8579
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155344
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11885
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 112
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8579
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155344
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Porada: Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.