Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem ze słodkiej papierówki idealnie pasuje do gofrów, naleśników oraz szarlotki.
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 514
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 75
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 672
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 514
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 75
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 672
Składniki
Kawałki jabłek umieszczam w garnku z grubym dnem i zasypuję cukrem. Odstawiam na 2 godziny by puściły sok. Garnek stawiam na ogniu i smażę do chwili gdy jabłka zaczynają się rozpadać. Gorące nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.
Porada: Ilość cukru zależy od kwasowości jabłek.