Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na lekkie śniadanie.
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 114
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 192
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 28
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 114
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 192
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 28
Składniki
Pigwy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka ,dodajemy sok z wyciśniętych pomarańczy i limonki ,wlewamy wodę ,wsypujemy cukier i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Następnie zestawiamy z ognia ,blendujemy i ponownie zagotowujemy. Dodajemy żelatynę ,dokładnie mieszamy i jeszcze gorący dżem przekładamy do słoików. Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem. Pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia.