Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z pigwy i pomarańczy

Dżem z pigwy i pomarańczy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51293

Dodano:

Odsłon: 19194

Idealny na lekkie śniadanie.

Składniki

  • 2 kg pigwy
  • 2 limonki
  • 3 duże pomarańcze
  • 200 g cukru
  • 2 łyżki żelatyny
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z pigwy i pomarańczy

Przygotowanie

  1. Pigwy obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka ,dodajemy sok z wyciśniętych pomarańczy i limonki ,wlewamy wodę ,wsypujemy cukier i zagotowujemy od czasu do czasu mieszając. Następnie zestawiamy z ognia ,blendujemy i ponownie zagotowujemy. Dodajemy żelatynę ,dokładnie mieszamy i jeszcze gorący dżem przekładamy do słoików. Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem. Pozostawiamy je do całkowitego ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń