Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z rabarbaru i bananów

Dżem z rabarbaru i bananów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19503

Dodano:

Odsłon: 632

Pyszny dżem do naleśników.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z rabarbaru i bananów

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rabarbar opłukać, obrać, pokroić, z bananów zdjąć skórkę i również pokroić. Następnie zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia pod przykryciem. Po czym całość zagotować, dodać żelfix, sok z cytryn i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i od razu odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń