Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem do naleśników.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1048
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1048
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 555
Składniki
Wykonanie: Rabarbar opłukać, obrać, pokroić, z bananów zdjąć skórkę i również pokroić. Następnie zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia pod przykryciem. Po czym całość zagotować, dodać żelfix, sok z cytryn i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i od razu odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.