Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo naturalny i smaczny dżem . Jest słodki, to fakt. Ale bez żelatyny, sztucznych konserwantów i barwników.
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 134
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 785
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 81
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 134
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 785
Jak karnawał to i pysznych faworków czy Paczków nie może zabraknąć Dzis przy...
Odsłon: 81
Składniki
Jabłuszka i owoce pigwowca umyć
Jabłuszka podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Owoce pigwowca też podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Malinki przebrać.
Owoce przesypać do płaskiego garnka, dodać cukier i 1 szklankę wody oraz cynamon i goździki. Wymieszać.
Na małym ogniu gotować około 2 godzin. Odstawić na noc i na drugi dzień gotować około 1 godziny.
Do wyparzonych słoiczków przełożyć dżem i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z podanej ilości wyszło 5 niedużych słoiczków. Smacznego!!!