Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo naturalny i smaczny dżem . Jest słodki, to fakt. Ale bez żelatyny, sztucznych konserwantów i barwników.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3431
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3431
Składniki
Jabłuszka i owoce pigwowca umyć
Jabłuszka podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Owoce pigwowca też podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Malinki przebrać.
Owoce przesypać do płaskiego garnka, dodać cukier i 1 szklankę wody oraz cynamon i goździki. Wymieszać.
Na małym ogniu gotować około 2 godzin. Odstawić na noc i na drugi dzień gotować około 1 godziny.
Do wyparzonych słoiczków przełożyć dżem i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z podanej ilości wyszło 5 niedużych słoiczków. Smacznego!!!