Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo naturalny i smaczny dżem . Jest słodki, to fakt. Ale bez żelatyny, sztucznych konserwantów i barwników.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1305
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 122
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1305
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 122
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Jabłuszka i owoce pigwowca umyć
Jabłuszka podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Owoce pigwowca też podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Malinki przebrać.
Owoce przesypać do płaskiego garnka, dodać cukier i 1 szklankę wody oraz cynamon i goździki. Wymieszać.
Na małym ogniu gotować około 2 godzin. Odstawić na noc i na drugi dzień gotować około 1 godziny.
Do wyparzonych słoiczków przełożyć dżem i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z podanej ilości wyszło 5 niedużych słoiczków. Smacznego!!!