Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo naturalny i smaczny dżem . Jest słodki, to fakt. Ale bez żelatyny, sztucznych konserwantów i barwników.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88331
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11679
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1828
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88331
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11679
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1828
Składniki
Jabłuszka i owoce pigwowca umyć
Jabłuszka podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Owoce pigwowca też podzielić na ćwiartki i wydrążyć pestki.
Malinki przebrać.
Owoce przesypać do płaskiego garnka, dodać cukier i 1 szklankę wody oraz cynamon i goździki. Wymieszać.
Na małym ogniu gotować około 2 godzin. Odstawić na noc i na drugi dzień gotować około 1 godziny.
Do wyparzonych słoiczków przełożyć dżem i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Z podanej ilości wyszło 5 niedużych słoiczków. Smacznego!!!