Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Wypestkowane czereśnie należy zasypać cukrem. Najlepiej zrobić to w plastikowej misce. Nakryć ścierką kuchenną i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Po tym czasie zawartość miski przelać do garnka. Wsypać żelfixy i agar. Gotować około 10 minut, aż owoce zmiękną. Gorący i wciąż gotujący się dżem, przekładać do czystych słoiczków. Odwracać do góry dnem. Nie pasteryzować. Smacznego.