Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113086
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 474
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 808
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 604
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113086
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 474
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 808
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 604
Składniki
Wypestkowane czereśnie należy zasypać cukrem. Najlepiej zrobić to w plastikowej misce. Nakryć ścierką kuchenną i odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Po tym czasie zawartość miski przelać do garnka. Wsypać żelfixy i agar. Gotować około 10 minut, aż owoce zmiękną. Gorący i wciąż gotujący się dżem, przekładać do czystych słoiczków. Odwracać do góry dnem. Nie pasteryzować. Smacznego.