Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na domowy dżem z żółtych śliwek. Słodki, złocisty dżemik. Smak lata zamknięty w słoikach, którym można cieszyć się w każdym czasie, polecam!
Dżem ze śliwek jest uniwersalnym dodatkiem do gofrów, naleśników, kruchego ci...
Odsłon: 4551
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 113
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 409
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 214
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 113
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 409
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 214
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Przełożyć je do garnka i wlać wodę. Kiedy śliwki lekko się rozgotują dosypać cukier i często mieszać. Smażyć śliwki około godziny. Gorący dżem przekładać do słoików, odwracać do góry dnem, aż do czasu całkowitego wystygnięcia.
Słoiki z dżemem można także pasteryzować. Powidła przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Zalać gorącą wodą, tak by sięgała 2-3 cm poniżej pokrywki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu 20 minut. Po tym czasie wyjąć słoiki i postawić je do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Smacznego!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 357
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 207